Szabó-Pénzes Marcella, klinikai gyermek-és ifjúsági szakpszichológus

Szabó-Pénzes Marcella vagyok,  klinikai gyermek-és ifjúsági szakpszichológus.

2005-ben végeztem a Debreceni Egyetemen, 2009-ben szakvizsgáztam. Tudásom frissen tartása és munkám színvonalának megőrzése érdekében folyamatosan képzem magam továbbra is. 2005 és 2021 között pedagógiai szakszolgálatban (régebbi nevén Nevelési Tanácsadó) dolgoztam.

Munkám során a jelzett nehézségről először egy, a szülővel történő kötetlen beszélgetés keretében alkotok képet. Amennyiben a körvonalazódó probléma megkívánja, úgy 4 alkalommal találkozom a gyermekkel, ezután a szülőkkel történő közös gondolkodás keretében beszéljük át a tapasztalatokat és a lehetőségeket. Szükség esetén terápiás folyamat indul, mely heti egy alkalmas foglalkozást jelent a gyermeknek.

Munkamódszerem igazodik a gyermekek érzelmi-és élményvilágához: kisgyermekekkel játék-, mese-és kreatív terápiás módszereket használok  viselkedésterápiás eszközökkel kiegészítve, nagyobbaknál előtérbe kerül a verbalitás és a kognitív elemek használata. Három gyermekem van, így van saját tapasztalom is arról, hogy a gyermeknevelés – minden szépsége mellett – újabb és újabb kihívások elé állíthatja a szülőket.

A BelsőTerem Pszichológiai Centrumban hétfőn, kedden és pénteken dolgozom.

Időpont egyeztetés: 20/289-81-67 vagy szabopenzesmarcella@gmail.com

Ár: 12.000.-/alkalom